Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، بهاره آروین رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران در آیین اختتامیه مسابقه «تهران به روایت شفاف» با اشاره به اینکه کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران پس از دو سال و نیم تلاش، به تدبیری برای تثبیت اقدامات خود در حوزه شفافیت‌بخشی اندیشید، اظهار داشت: یکی از پیشنهاد‌ها در جهت تثبیت و پایدارسازی شفافیت این بود که در این زمینه رویدادی سالانه داشته باشیم و شهر‌های کوچک و بزرگ را به شرکت در این رویداد دعوت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در این مدت برخی شهرداری‌های کوچک بعضا در یک حوزه مشخص از شفافیت اقدامات بزرگی انجام دادند که شاید شهرداری تهران هنوز به آن نپرداخته باشد، گفت: در طول این چند سال وبسایت شفاف برای بسیاری از نهاد‌های حاکمیتی الگو قرار گرفته و باعث راه‌اندازی سامانه‌های شفافیت در آن‌ها شد.

آروین افزود: این روند باید یک پایش مداوم سالانه را در برگیرد تا از یک سو سازمان‌ها و نهاد‌های پیشرو که داده‌های سیستماتیک‌تر و مهم‌تری را منتشر می‌کنند، مورد تشویق قرار گیرند و اقداماتشان اطلاع‌رسانی شود و از سوی دیگر برخی حوزه‌های فسادزای کشور که اقدامات شفافیت‌بخش به دلایل مختلف در آن‌ها آغاز نشده از سوی مردم و رسانه‌ها مورد سوال قرار گیرند. یکی از این حوزه‌ها در کشور، حوزه املاک بوده که در شهرداری تهران هم تاکنون در مقابل اقدامات شفافیت‌بخش مقاومت نشان داده است. این حوزه اساسا در کشور حوزه پرفسادی است.

وی تأکید کرد: حوزه بهداشت و سلامت نیز مثال دیگری در همین زمینه است و همان طور که مشاهده می‌شود، در شرایط کرونایی هم فرآیند‌های غیرشفاف آن باعث هدررفت بودجه کشور می‌شود.

رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند ادامه داد: قرار بود مسابقه تهران به روایت شفاف، بخش جانبی رویداد سالانه‌ای باشد که پیش‌تر به آن اشاره کردم. ما این مسابقه را با هدف تعامل و نزدیک‌سازی حوزه متخصصان و حوزه سیاستگذاری و اجرا برگزار کردیم.

آروین ایجاد شفافیت را دارای سه هدف اصلی برشمرد و بیان کرد: اولین هدف فعال‌سازی نظارت همگانی و کاهش فساد است؛ البته منظور مچ‌گیری از مفسدان نیست؛ بلکه شفافیت ناظر به حوزه پیشگیری از فساد است.

به گفته او، دومین هدف از ایجاد شفافیت، افزایش اعتماد عمومی است. ممکن است خیلی از مردم حتی به وب سایت شفاف مراجعه هم نکرده باشند، اما همین که می‌شنوند شهرداری تهران اطلاعات مربوط به کارکنان و مدیران، پژوهش‌ها، سفر‌های خارجی، پروانه‌های صادره و نظایر آن را منتشر کرده اعتماد بیشتری به این نهاد می‌کنند و امیدوار می‌شوند تا در میان‌مدت دیگر از پستویی که هرچند وقت یک بار سند‌های افشاگرانه از آن درمی‌آید، خبری نباشد.

عضو شورای شهر تهران تأکید کرد: یکی دیگر از اهداف شفافیت که از اهداف اصلی من برای عضویت در شورا هم به حساب می‌آمد، فعال‌سازی حوزه‌های تخصصی و آکادمیک برای کمک به حوزه سیاستگذاری بود. من پیش از عضویت در شورا همیشه در دانشگاه شاهد بودم که در پایان‌نامه‌ها نمی‌توان به مسائل اساسی پرداخت؛ چراکه داده‌های مورد نیاز آن‌ها در دسترس نبود؛ بنابراین برآن شدم تا در جهت نزدیک کردن حوزه آکادمی و تخصصی به حوزه سیاستگذاری و اجرا تلاش کنم.

عدم توجه دانشگاهیان به تحلیل داده‌های شفاف، یکی از نقاط ضعف شفافیت در شهرداری

وی با اشاره به اهمیت شکل‌گیری شبکه‌ای از ذی‌نفعان برای تحلیل و استفاده از داده‌های منتشر شده در سامانه شفافیت گفت: شرکت در مسابقه یک انگیزه ثانویه به حساب می‌آید و تا زمانی که کسی دغدغه اولیه را برای تحلیل این داده‌ها نداشته باشد، به دلیل پیچیدگی‌های زیاد این کار، به دنبال تحلیل داده‌های شفاف نخواهد رفت.

آروین با قدردانی از پیشنهاداتی که برگزیدگان مسابقه «تهران به روایت شفاف» در آیین اختتامیه طرح کردند، عنوان کرد: ما این پیشنهادات را در دستور کار قرار خواهیم داد؛ چه در ادامه مسابقات سالانه، چه در تشکیل نهاد شفافیت و چه در مسابقات خاصی که می‌شود در حوزه‌های مشخص برگزار کرد. ضمن اینکه از دوستان دعوت می‌کنیم تا درخصوص کم و کسری‌های وب سایت شفاف به ما کمک کنند؛ چراکه ممکن است متخصصان از جنبه دیگری به این داده‌ها نگاه کنند و نقاط ضعف آن‌ها را بهتر ببینند.

او ادامه داد: در همین چند ماه پس از برگزاری مسابقه داده‌های مهمی منتشر شد که در مسابقات بعدی تحلیل آن‌ها را مدنظر قرار خواهیم داد. به عنوان مثال گزارش‌های تفریغ بودجه از سال ۸۷ تا ۹۶ منتشر شدند که داده‌های مالی شهرداری را در افقی ۱۰ ساله نشان می‌دهند. همچنین صورت‌های مالی تمامی سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه از سال ۹۰ تا ۹۷ هم در همین بازه زمانی پس از برگزاری مسابقه منتشر شد.

به گفته آروین، سازمان اجرایی انگیزه‌ای برای تحلیل داده‌های شفاف ندارد، اما تحلیل این داده‌ها به حوزه سیاستگذاری کمک شایان توجهی می‌کند. از سوی دیگر این داده‌ها برای بسیاری از گروه‌ها نیز حائز اهمیت هستند. مثلا یکی از متخصصان حوزه شهرسازی به اهمیت انتشار سوابق طرح تفصیلی اشاره داشت و می‌گفت تحلیل اینکه آنچه در تهران اجرایی شده چقدر با طرح تفصیلی مصوب فاصله دارد، برای این حوزه بسیار ارزشمند خواهد بود. این داده نیز در ماه‌های اخیر منتشر شده است.

وی با اشاره به مشکلات وب سایت شفاف گفت: به عنوان مثال هنوز دانشگاهیان و دانشجویان ما به این داده‌ها حساس نشده‌اند و ما باید آن‌ها را تشویق کنیم تا در قالب پایان‌نامه‌های خود روی تحلیل آن‌ها کار کنند.

آروین افزود: مشکل بزرگ دیگر این است که سایت شفاف هنوز تعاملی نیست و کسانی که به آن مراجعه می‌کنند، راهی برای انتقال اشکالات و پیشنهادات خود نمی‌یابند.

گفتنی است، بهمن اجدری، مجید پورکاشانی و پوریا ترنج‌سیمین به عنوان برگزیدگان اصلی مسابقه «تهران به روایت شفاف» معرفی شدند که آثار آن‌ها به ترتیب در زمینه مجموعه قرارداد‌های کلان هزینه‌ای شهرداری، پژوهش‌های انجام‌شده توسط سازمان‌های وابسته به شهرداری و روابط خویشاوندی در استخدام کارکنان شهرداری تهران بود.

بیشتر بخوانید

تشکیل کمیته شفاف سازی در حوزه املاک شهرداری تهران

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شهرداری تهران مدیریت شهری شفاف سازی حوزه سیاستگذاری تحلیل داده شهرداری تهران داده ها کمیته شفاف حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۸۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«شفافیت» یکی از مهمترین موضوعات مورد نیاز در مجلس آینده است

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف کار انتخاب نماینده مجلس به دور دوم رسید که در این راستا مردم در ۲۱ اردیبهشت ماه دوباره پای صندوق‌های رأی حاضر خواهند شد.

یکی از نامزدهایی که در انتخاب ۲۱ اردیبهشت ماه در گردونه انتخاب مردم بیرجند، درمیان و خوسف قرار دارد، سید حسن هاشمی است که برای آشنایی با دیدگاه‌های این نامزد خبرگزاری مهر مصاحبه‌ای با وی در قالب چند سوال انجام داده است.

*در مجلس آینده تقسیم بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش بینی می‌کنید؟

از حیث گرایش سیاسی اصولاً دعوای بین اصولگرایان و اصلاح طلبان که باعث دوقطبی شدن جامعه شده را قبول ندارم و از همه نیروهای شایسته و توانمند استان همواره استفاده و استقبال می‌کنم و در کشور و گرایش مجلس آینده نیز همین نظر را دارم.

*مهمترین موضوعی که با توجه به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده مورد توجه قرار بگیرد چیست؟

به نظرم یکی از مهمترین مسائل بحث شفافیت است. نماینده مجلس نه تنها باید شفاف باشد بلکه باید ارتباط خوبی با موکل داشته و مشکلات را رصد و مطرح کند همچنین با بیان اقدامات خود، پاسخگوی مردم و موکلین حوزه انتخابیه خود باشد.

معتقدم نمایندگان مجلس در خصوص شفافیت‌ها هنوز هم کوتاهی کرده‌اند اما لازمه شفافیت پاسخگو بودن است، در همه سیستم‌ها از حیث تطبیقی استثناهایی هم وجود دارد لذا گاهی ممکن است شفافیت با منافع و امنیت ملی مغایرت داشته باشد که اصل بر شفافیت است مگر اینکه امنیت ملی اقتضا کند شفاف نباشد.

همچنین معتقدم که قوانین بدون ابهام و نقص باید تصویب شود

*اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

با توجه به سوابق علمی، پژوهشی و عملی خود در حوزه‌های حقوقی، اقتصادی و وکالت ترجیح می‌دهم در کمیسیون برنامه و بودجه، اقتصادی و قضائی و در کمیسیون‌های مشترکی مانند تلفیق و کمیسیون اصل ۹۰ حضور داشته باشم.

*مهمترین چالش استان خود را چه می‌دانید و چه راهکاری برای رفع آن دارید؟

در حوزه انتخابیه به نظر من باید نماینده مجلس با نظارتی که در حوزه انتخابیه خود بر دستگاه‌های اجرایی و مدیران آنها از سطح کلان تا پایین دارد وضعیت را رصد کرده و ایرادات را بدون حق مداخله مستقیم حل کند.

نماینده مجلس باید وضعیت در حوزه انتخابیه خود کشاورزان اعم از خرده مالک یا کلان، اراضی، مشکلات دامداران، مرغداران، معادن، راه‌ها، صنوف، بازنشستگان، معلمان و سایر اقشار در حوزه انتخابیه خود را رصد کرده و بتواند در لوایحی که دولت ارائه می‌دهد، پیشنهاد بدهد.

یکی از مهمترین موضوعات اولویت دار در خراسان جنوبی بحث گرفتن اعتبارات است. نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف باید با استفاده از ظرفیت سایر نمایندگانی که وجوه مشترک دارند شبکه سازی کرده و در گرفتن اعتبارات برای استان و حوزه انتخابیه خودش فعال و کوشا باشد.

کد خبر 6082952

دیگر خبرها

  • لزوم استفاده مسئولان از ظرفیت دانشگاهیان/ نمایشگاه حمل‌ونقل حاصل اجرای فرامین رهبری است
  • لزوم ورود دستگاه قضایی به خریدهای خارجی زاکانی
  • «شفافیت» یکی از مهمترین موضوعات مورد نیاز در مجلس آینده است
  • سایت بازیافت در انتظار سرمایه‌گذار/اختصاص ۸ هکتار زمین برای رفع مشکل آرامستان
  • سایت بازیافت شهرداری در انتظار سرمایه‌گذار/اختصاص ۸ هکتار زمین برای رفع مشکل آرامستان شهر
  • دستگاه‌های مشمول شفافیت در مشترک قوای ۳گانه مشخص می‌شود
  • شفافیت حقوق مدیران در راستای دانستن مردم است
  • آیین تحلیل از ۲۵۰۰ کارگر شهرداری بندرعباس
  • لزوم شفاف سازی در منابع و مصارف بودجه
  • شاکری: تامین اجتماعی آمار بیمه کارگران ساختمانی را شفاف ارائه دهد + فیلم