Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین- زهرا کریمی: شایدخیلی از شهروندان تهرانی ندانند که کوهستان شمالی تهران از سال ۱۳۸۷ شهردار دارد. کسی که وظایفش، ماموریت‌هایش و حتی لباش با شهرداران دیگر مناطق فرق دارد. او هر روز صبح برای شروع فعالیتش به دل کوهستان‌های شمالی تهران می‌زند تا مراقب این طبیعت بکر که همواره عده‌ای سودجو به آن چشم دوخته‌اند، باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سویی دیگر او وظیفه دارد با کمک دستگاه‌های دیگر، تردد کوهنوردان و طبیعت‌گردان را تسهیل کند تا آنها در شرایط بد آب و هوایی و نامعلوم بودن مسیرها دچار سانحه نشوند.  

برای گفتگو با «محمدعلی باقری»، شهردار کوهستان تهران به ساختمانی کنار مسیل دربند رفتیم. جایی بین کوه، درختان، پرندگان که صدای آب پیش زمینه آن بود و فضای گفتگو را متفاوت می‌کرد. با او درباره موضوعات مهمی چون نحوه جمع آوری زباله از کوهستان، ایجاد ایمنی برای مراجعه کنندگان و رصد تخلفات کوهستانی صحبت کردیم که در ادامه می‌خوانید:

دقیقا وظایف شهردار کوهستان چیست؟ مثلا در کوه خواری یا حفظ منابع طبیعی با چه ساز و کاری نقش ایفا می‌کند و تا کجا می‌تواند با متخلفان برخورد کند؟

‌موضوعات در کوهستان ابعاد مختلفی دارد که همه آنها به ما مربوط نمی‌شود چون هر یک از دستگاه‌های دولتی در کوهستان شرح وظایف خودشان را دارند. اداره منابع طبیعی مانع از فعالیت متصرفان و کوه‌خوران می‌شود، سازمان جنگل‌ها از تخریب منابع طبیعی ممانعت می‌کنند یا نظارت بر تخلفات مربوط به تخریب باغات و تبدیل به ویلا به عهده جهاد کشاورزی است، سازمان آب وظیفه کنترل بستر رودخانه‌ها و مانع از تصرف را به عهده دارند و اداره حریم نیز نظارت به ساخت و سازها غیر مجاز رسیدگی می‌کند و ما به عنوان شهردار کوهستان به نوعی هماهنگ کننده فعالیت‌ها بین دستگاه‌های مربوطه هستیم. در واقع وظیفه گزارش دادن برخی تخلفات به عهده ماست اما در بعضی موارد ناحیه کوهستان راسا نسبت به برخورد با تخلفات اقدام می‌کند.  

البته در این میان برای نظارت بهتر تاکنون ۳ پد هلیکوپتر و ۷ پناهگاه ساخته شده و همچنین با گشت‌های فعال روزانه برای کنترل تخلفات در کوهستان بازدید انجام می‌دهیم. برای کنترل وضعیت کوهستان ۱۰۰ تابلو با علائم هشدار دهنده، راهنما و مختصات و نقشه محدوده کوهستانی درج شده و ۴۰ تابلوی هشداردهنده گرافیکی هم نصب شده است.

‌چرا ما رصد هوشمند برای جلوگیری از تخلفات متعدد یا کنترل ایمنی محورها در کوهستان‌های تهران نداریم، مثلا چرا کوهنوردان برای صعود، به اخبار لحظه‌ای وضعیت آب و هوا کوهستان دسترسی ندارند تا از اتفاقات ناگوار جلوگیری شود یا برای جلوگیری از آتش سوزی ناشی از گرما و... و. این رصدها مکانیزه نمی‌شود؟  

تاکنون کوهستان به صورت دستی و به روال قدیم پایش می‌شد در حالی که به تازگی جلساتی برای ارائه خدمات الکترونیکی به مراجعه کنندگان کوهستان برگزار کردیم که دیگر مانند سابق، نقشه کوهستان یا بروشورها به صورت دستی بین کوهنوردان توزیع نشود چون این شکل از اطلاع‌رسانی منسوخ شده است. اگر توجه کرده باشید منوی غذای رستوران هم با اسکن کد قابل دیدن است، بنابراین لازم است تا امکانات و نقشه گردشگری و ورزشی مانند محورهای کوهنوردی به شکل هوشمند به کوهنوردان و طبیعت گردان ارائه شود. به همین منظور قرار است در اولین قدم در اریبهشت سال ۱۴۰۱ نقشه و بروشورهای کاغذی جمع آوری و سامانه جامع مختصات محورها در هولوگرام تعریف شود.  

بنا داریم هولوگرام‌هایی در مبادی ۱۰ یا ۲۰ نقطه ورودی  کوهستان نصب کنیم تا کوهنورد با اسکن آن اطلاعات به روز و مورد نیاز درباره شرایط آب و هوایی، مشخصات کوهستان، پناهگاه‌ها و.. را دریافت کنند.  هر یک از هولوگرام ها در مبادی ورود به کوهستان به تعداد لازم در ۱۰ یا ۲۰ نقطه پر تردد نصب می‌شود و کوهنورد با اسکن هولوگرام اطلاعات به روز و مورد نیاز را دریافت می‌کند. در این سامانه همه آنچه در مسیر اعم از آبشار، چشمه، جنگل، پناهگاه، توقفگاه، شرایط آب و هوایی، پل‌ها، مشخصات قله‌ها، ارتفاع و غیره نشان داده می‌شود. البته نظارت و پایش کوهستان نیاز به همکاری همه دستگاه دولتی و مسئول دارد. اما همین الان به عنوات مثال روستای پس قلعه زیر نظر فرمانداری شمیرانات، بخشداری و دهیاری است و ما اجازه ورود به حیطه آنها را نداریم.  

الان شهرداری کوهستان شامل چه تعداد نیرو است؟

ما ۱۳ نفر نیرو در ستاد و ۲۱ نفر نیروی میدانی داریم که به صورت روزانه مشغول پایش هستند. در بازدیدهای که در این مدت کوتاه ماموریتم حدود پنج مورد ساخت و ساز غیر مجاز مشاهده شد که مانع از ساخت شدیم. برای رصد با دوربین‌های مکانیزه اقداماتی انجام داده‌ایم و به سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران نیز نامه نگاری‌های صورت گرفته و در برخی از محورها دوربین وجود دارد اما دوربین‌ها پراکنده هستند به گونه ای که بخشی از آنها زیر نظر شهرداری منطقه یک و بخشی زیر نظر اداره حریم است و مرکز جامع مانیتوریگ که در اختیار شهرداری منطقه یا شهرداری کوهستان باشد، نداریم. در واقع برای رصد هر چه بهتر نیاز به یکپارچگی در این حوزه هست. طی جلسه‌ای که با شهردار منطقه یک داشتیم، با اقدام برای یکپارچه شدن دوربین ها موافقت شد و قرار شد پس از نیازسنجی دوربین‌هایی هم اضافه شود. این اقدام به دلیل هزینه‌های گزاف کمی زمان بر است اما در دستور کار قرار داده‌ایم.

آنچه منظر کوهستان و محیط زیست را زشت می کند، انباشت زباله در مسیرهای گردشگری و یا رودخانه است. چرا جمع آوری زباله و پاکسازی در برخی نقاط کوهستانی تهران اینقدر ضعیف است؟

‌برای آنکه کوهستان عاری از زباله باشد، ضمن همکاری با انجمن دوستداران محیط زیست کوهستان، اقدامات خوبی براساس نیازسنجی‌ها صورت گرفته است. اکنون ۲۰ نیروی خدماتی، ۱۰ حیوان چهارپا، ۵ مکان بار انداز و ماشین‌های انتقال زباله در محورهای کوهنوردی تعبیه شده است. نحوه جمع‌آوری زباله در کوهستان سختی‌های خاص خودش را دارد و چون ماشین‌های حمل زباله امکان ورود به کوهستان را ندارند با پیمانکاران قرار داد بسته می‌شود و آنها با استفاده از چهارپایان زباله‌ها را به صورت دستی جمع و به پایین دست در بارانداز تخلیه می‌کنند و از آنجا توسط ماشین به مراکز بازیافت در منطقه انتقال می‌دهند. البته در مسیر دربند حدود ۱۵۰ و در مسیر درکه ۷۰ سطل زباله جانمایی شده و براساس آمار موجود، روزانه حدود ۶ تن زباله از کوهستان جمع آوری می شود که سالانه به ۲ میلیون تن زباله می‌رسد.روزانه حدود ۶ تن زباله از کوهستان جمع آوری می شود که سالانه به ۲ میلیون تن زباله می رسد. 

یکی از چالش‌های جدی در کوهستان‌های تهران آسیب دیدگی شدید یا مرگ و میر کوهنوردان به خصوص در فصل‌های سرد سال است، برای اینکه این حوادث را کاهش دهید، چه اقداماتی را انجام داده یا در دستور کار دارید؟

‌شمال تهران ۵ محور اصلی کوهستانی برای کوهنوردی، کوهپیمایی و طبیعت‌گردی دارد و حوزه استحفاظی ما از شرق شامل محور دارآباد، بعد کلکچال، سپس دربند و محور چهارم توچال و در نهایت محور درکه است و البته نباید از محور گلابدره غافل شویم، اما چندان این محور برای انتخاب کوهنوردان نیست. آخر هفته‌ها حدود ۱۰۰ هزار نفر به منظور گردشگری، تفریحی، کوهنوردی یا طبیعت‌گردی به ۵ محور کوهستانی شمال تهران مراجعه می‌کنند و این تعداد مراجعه کننده نیاز به امنیت و رفاه دارند بنابراین از سال‌های گذشته تاکنون برای افزایش ایمنی در این محورها، پنج سایت امداد و نجات توسط شهرداری کوهستان ساخته شده است. ساخت سایت امداد و نجات شهید سلیمانی در محور دارآباد تکمیل شده است. منطقه کوهستان توسط ستاد بحران شهر تهران پهنه بندی شده و براساس این پهنه بندی‌ها در حال حاضر ۳ سایت امداد و نجات محورهای شرقی تحویل هلال احمر شده و دو سایت درکه و توچال به سازمان آتش‌نشانی تحویل داده شده است و یک سایت دیگر نیز در توچال در حال ساخت است که هنوز نام‌گذاری نکرده‌ایم.البته در محور دربندکه  از محورهای شلوغ در کوهستان است، یک سایت دیگر غیر سایت فعلی در پناهگاه شیرپلا ساخته‌ایم که هر زمان به وسایل امدادی تجهیز شود این سایت هم با حضور نیروهای امدادی هلال احمر فعال خواهد شد.

ارائه خدمات از این سایت‌ها بیشتر در چه فصولی از سال است؟

 آب و هوا در کوهستان با درون شهر متفاوت است و نمی‌توان ارائه خدمات را منوط به شرایط خاص بدانیم، اما در نیمه دوم سال نیروهای خدماتی، انتظامی و امدادی به صورت آماده باش هستند. سال ۱۴۰۰ حدود ۷۰ عملیات امداد و نجات در همه محورهای کوهستان انجام شده است که بیشتر فوتی و حوادث ناگوار بوده و البته موارد جزئی دیگر هم پیش آمده که جزو آمار به حساب آورده نمی‌شود. معمولا تندبادها، بارش برف و باران و یخبندان شرایط سختی در کوه ایجاد می‌کند و لغزنده شدن مسیرها، نبود دید کافی و همه این موارد دلایل سوانح کوهستانی بوده است

کد خبر 672760 برچسب‌ها زباله منطقه ۱ سفر - گردشگری خبر مهم کوه کوه نوردی شهردارى تهران شهرداری پیاده رو

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: زباله منطقه ۱ سفر گردشگری خبر مهم کوه کوه نوردی شهردارى تهران شهرداری پیاده رو شهردار کوهستان امداد و نجات دوربین ها جمع آوری تن زباله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۴۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۴۰۰ اتوبوس به پایتخت در ۳۲ ماه اخیر

علیرضا زاکانی شهردار تهران در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه خبر در خصوص قرارداد با چین برای توسعه حمل و نقل عمومی گفت: تردد در تهران به صورت ۶۶ درصد استفاده از وسایل شخصی و ۴۴ درصد استفاده از وسایل نقلیه عمومی است و علت آن هم عقب افتادگی تاریخی در نوسازی زیرساخت هاست.

وی با بیان اینکه در کشور هر ظرفیتی داشتیم دنبال کردیم تا خرید‌ها از داخل صورت بگیرد، به طوری که قرارداد سه هزار دستگاه اتوبوس منعقد شد، تصریح کرد: طبق مستندات تهران ۱۱ هزار دستگاه اتوبوس نیاز دارد. ۳۲ ماه پیش روز معرفی بنده به عنوان شهردار هزار و ۸۸۰ اتوبوس تحویل گرفتیم که ۸۸۰ دستگاه آن فعال بود. امروز سه هزار و ۲۰۰ اتوبوس داریم که دو هزار و ۱۰۰ دستگاه اتوبوس در خطوط فعال هستند و تا چند روز آینده به سه هزار و ۴۰۰ دستگاه می‌رسد.

زاکانی با بیان اینکه ۶ هزار ون تهران مربوط به ۱۷ سال قبل بود و ۷۲ هزار تاکسی در تهران نیز وجود داشت که بخش قابل توجهی از آن با فرسودگی روبه رو بودند، اظهار کرد: پیش از سفر به چین برای اجلاس «یک کمربند یک جاده» قرارداد سه هزار دستگاه اتوبوس شامل دو هزار دستگاه دیزلی و هزار دستگاه برقی منعقد شد. پس از حضور در اجلاس پیگیری‌هایی برای انعقاد قرارداد مترو داشتیم.

وی افزود: در سال ۱۳۹۶ قراردادی برای ۶۹۱ دستگاه واگن مطرح شده بود و تا سال گذشته این طرح باقی مانده بود. پیش از سفر ما وزارت کشور در سفری این قرارداد را عملیاتی کرد. پس از ۶ سال عقب افتادگی که مقصر آن دولت قبلی بود، دولت انقلابی و جهادی اقدام کرد.

وی در ادامه یادآور شد: هشت رام قطار مترو به صورت کامل، ۱۰ رام قطعات و مابقی به صورت انتقال تکنولوژی وارد می‌شود. ما در چین با شرکت مربوطه اقدام به مذاکره کردیم و با پشتیبان مالی طرح نیز هماهنگی‌ها را انجام دادیم و قرارداد ۲۴ تا ۲۷ ماهه به ۱۲ تا ۱۴ ماه کاهش یافت و یک سال به نفع ایران شد.

زاکانی همچنین تصریح کرد: سهم اولیه ما دریافت شده بود و به همین دلیل یک سال به نفع ایران تمام شد. با مذاکره با چینی‌ها ۷.۵ میلیون یورو تکنولوژی ساخت بوژی را به ما دادند و مکلف شدند توسعه واگن سازی را برای ما انجام دهند. 

در قراداد چین ۲۵ میلیون یورو به نفع ایران عمل کردیم 

شهردار تهران با بیان اینکه این اقدام یک جهش برای داخل است، یادآور شد: میزان ساخت بوژی را برای کشور جلو انداختیم و ۲۵ میلیون یورو به نفع ایران تمام شد و فضای جدیدی برای خدمت در کشور فراهم شد. ۶۳۰ دستگاه نیز به ۷۹۱ دستگاه واگن رسید. نمونه کامل یک به یک خردادماه ساخته و در اواخر سال واگن‌ها وارد کشور خواهد شد. ما به دنبال داخلی سازی بهترین قطعات هستیم و به سمت تزئینات نرفته ایم. بنده آمده ام که مردم را خوشحال کنم و با وجود صدا‌هایی که شنیده می‌شود، ما توجهی به آن نداریم و مردم باید بدانند چه اتفاقات بزرگی در کشور رخ می‌دهد.

وی با اعلام اینکه اولین رام داخلی با همکاری مپنا، جهاد دانشگاهی و شرکت واگن سازی به صورت ۸۵ درصد داخلی سازی در حال تکمیل و یک افتخار برای کشور است، خاطرنشان کرد: ما خطوط را راه اندازی کرده ایم. مردم سال‌ها در مترو با زحمت رو به رو بودند، چون کسی به فکر آنها نبود.

ما به ازای ۲۵ سال گذشته در ۳ سال آینده، واگن وارد کشور خواهد شد

زاکانی با بیان اینکه ساخت خط ۸ و ۱۰ سال قبل آغاز شد و خط ۹ هفته آینده آغاز خواهد شد، گفت: تمام خطوط مترو غیر از خطوط ۹ و ۱۰ فعال هستند و یک انقلاب در مترو به عنوان زیرساخت ایجاد خواهد شد. ما به ازای ۲۵ سال قبل در سه تا چهار سال آینده، واگن وارد کشور خواهد شد. اورهال واگن‌ها نیز قابل مقایسه با گذشته نیست.

قیمت‌های طرف چینی ارزان‌تر و کیفیت بالاتر بود

شهردار تهران با اشاره به حضور خود در چین به دعوت شهردار پکن، تصریح کرد: موضوع حمل و نقل، هوشمندسازی، زیست محیطی و پسماند از موضوعات بحث ما در چین بودند. امروز انقلابی در چین در این بخش‌ها صورت گرفته و این مباحث برای آنها دیگر موضوعیت ندارد. ما سعی کردیم هدف‌گذاری مالی در این سفر داشته باشیم. قیمت‌هایی که در ایران به ما داده شده بود با چین قابل مقایسه نبود. قیمت‌های چین ارزان‌تر و کیفیت بالاتر بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • طالبان در پنجشیر جمع‌آوری موبایل‌های هوشمند را از سر گرفته‌اند
  • طالبان در پنجشیر جمع‌آوری موبایل‌ های هوشمند را از سر گرفته‌اند
  • هشدار مدیریت بحران استان به کوهنوردان، گردشگران و عشایر
  • هشدار به کارمندان؛ حقوق بگیران حق دریافت هدیه ندارند!
  • کارکنان دولت حق دریافت هدیه را نخواهند داشت
  • آماده باش هلال احمر/ پرهیز از طبیعت گردی در کوهستان های البرز
  • آماده‌باش دستگاه‌های امدادی و خدمات‌رسان چهارمحال و بختیاری در پی صدور هشدار هواشناسی
  • شهردار تهران: ۱۴۰۰ اتوبوس در ۳۲ ماه به ناوگان حمل و نقل تهران اضافه شده است
  • افزایش ۱۴۰۰ اتوبوس به پایتخت در ۳۲ ماه اخیر
  • از لزوم جدیت در تفکیک زباله، تا سهم فاضلاب خانگی در آلودگی رودخانه های رشت